Examentips | Coach My Band

Notenleer of muziektheorie?
hier alvast enkele tips

Volg je muzikale vorming in een academie? Dan heb je misschien binnenkort een belangrijke toets of zelfs examens. Met onze tips, maken we het studeren een stukje eenvoudiger.

Heb je toch nog wat extra hulp nodig? Dan is onze privé muziekles jouw ding.

 

In de notenleer is er heel wat theorie die je uit je hoofd moet leren. Bijvoorbeeld: de volgorde van kruisen en mollen. Want hoe zit dat nu precies met die voortekening? Met deze tips maak je geen fouten meer!

 

Nu je de volgorde van kruisen en mollen gemakkelijk gevonden hebt, vraag je je wellicht af wat je ermee kan doen. Hoe vind je, aan de hand van de kruisen en mollen aan de voortekening, de naam van de toonaard waarin je muziekstuk staat?

 

Waarom vind je op akkoordenschema's nooit do, re, mi? En wat is het verschil tussen onze notennamen en die letternamen?

 

In het examen theorie zal één van de vragen sowieso intervallen zijn. Hier worden vaak dezelfde fouten gemaakt. Kijk dus goed naar onze tips, dan haal je op die vraag zeker en vast het maximum!

 

Muziekdictee … breekt het angstzweet je ook al uit als je aan dictees denkt? Hou rekening met de tips in deze video, en je examen dictee wordt kinderspel!

Niet zo'n fan van muziektheorie?

Wil je direct beginnen met zingen of piano spelen, zonder eerst veel te moeten studeren? Ga dan voor onze praktijkgerichte coaching sessies.