Recept: gembershotjes voor zangers | Coach My Band
Blog
Stem

Recept: gembershotjes voor zangers

Gember is erg geliefd. Het heeft een kalmerend en ontstekingsremmend effect op de keel en vermindert slijmvorming en loopneuzen. Ideaal dus voor wie regelmatig zingt.

Of gember lekker is of niet laten we jou zelf beslissen. Het heeft een prikkelende en pittige citrussmaak die volgens sommigen "je slokdarm doet branden". Anderen vinden het dan weer een heerlijk gevoel dat je keel lekker openzet, alsof je nog nooit zoveel zuurstof tegelijk hebt ingeademd.

Hoe dan ook is het gezond, een bom aan vitaminen en mineralen en een ideaal middeltje om je hoofd snot- en slijmvrij te houden en keelpijn te verminderen. Wat wil je als zanger nog meer?

Bovendien vind je in deze gembershotjes ook honing, wat een antibacteriële werking heeft en eveneens helpt om eventuele keelpijn te verzachten, en citroen voor een extra weerstandsboost. We voegen een snuifje cayennepeper toe als ontstekingsremmer voor de slijmvliezen in je keel en het helpt om de luchtwegen open te zetten.

Uiteraard zijn gembershotjes geen wondermiddel en zeker geen medicijn voor als je erg verkouden bent. Maar alle beetjes helpen, toch?

Aan de slag

Doe in een blender het sap van 1 citroen, 40 gram gember en een snuifje cayennepeper. De gember hoef je niet te schillen, maar het helpt wel als je je gembershotjes een frisse kleur wil geven.

Laat goed blenden tot er geen brokjes meer zijn.

Zeef het sap en voeg 20 gram honing toe. Cheers!

Recept: gembershotjes voor zangers

Er wordt aangeraden om niet meer dan 4 gram gember per dag in te nemen. Omdat we de gembershots zeven, komt dit ongeveer overeen met het sap van een stukje wortel van 10 gram. Dit recept is met andere woorden goed voor 4 gembershotjes. Je kan de shotjes zo'n 3 à 4 dagen bewaren in de koelkast.

Wil je liever gemberthee in plaats van gembershotjes, kook dan het geblende sap samen met de zeste van de citroen in 1 liter water. Laat 10 minuten trekken, zeef de thee en voeg pas daarna de honing toe. Door de gember te koken, wordt de smaak vanzelf al zoeter. Verdubbel de hoeveelheid honing als je liever een nog zoetere smaak wil. Je kan de gemberthee nadien opnieuw opwarmen of koud drinken.

Andy Sergeant

Andy Sergeant

Als ervaren muzikant en leerkracht muziek helpt Andy je op een ontspannen manier om jouw muzikale ambities achterna te gaan.

Bij Coach My Band kiezen we voor coachings met veel boem boem en weinig bla bla. Daarom vind je alle bla bla gratis op onze website, zodat we tijdens de sessies kunnen focussen op ‘doen’, want daar draait het allemaal om in de muziek.

Andere blogs

Contact opnemen

Schrijf je in op de nieuwsbrief